Järbo - Årsunda Herrar div.4

Vi hann knappt sätta oss tillrätta på läktaren i Järbo innan det var blåst straff till Årsunda. Mackan satte den ”såklart” och hoppet tändes… När sedan Enholm lyckats sätta ett par mål också och det bara hade gått 12 minuter började man skruva lite på sig…

Vad händer? Ska det vara så här lätt hela matchen eller vänder det? Och nog vände det alltid…

Årsunda slog av spelet och blev lite passiv eller var det så att Järbo la i överväxeln?

Årsunda är tvåa i allt som händer efter att laguppställningen satts om till rent försvar. Mycket dumt tänkt tydligen eftersom man snabbt tappar både spel, fart och ledning.

Matchen slutar 3-3 och vi kan konstatera att ”anfall är bästa försvar” som ett klokt ”fotbollsfan” från Årsunda uttryckte det. Jag håller med…har man alla spelare framför sitt eget mål för att försvara kan man inte göra något mål. Dessutom får man ju hela motståndarlaget på samma ställe – då är det lätt att bollen rinner igenom och in i mål… Fel mål...

MEN, man måste också sätta sina målchanser…

Dock är ju ett poäng bättre än inget


Jag lovar att komma med bilder från B-lagsmatchen i onsdags också...snart :)


Årsunda Skutskär Herr div. 4

Det är bra märkligt hur det kan vara i en fotbollsmatch.

Allt finns där – vilja, chanser och ork…men så fort det blir ett litet motstånd så flaxar det iväg och försvinner.

I mina ögon va det ändå en jämn match och hade lika gärna kunnat sluta med omvända siffror. Men det är det som är skillnaden – att det inte blir omvända siffror, resultat till Årsundas fördel, VINST…

Men nästa match…då j….r – eller? Bryt mönstret och skräm bort demonerna och ge järnet nu på fredag!

Ganska mycket folk på IP ändå, men ändå inte som man kan önska att det var. Har folk tappat intresset eller är det bara vissa möten som är intressanta? Det kanske bara är några få som är intresserad av helheten? Jag kanske är superkorkad som åker runt å kikar på (nästan) alla matcher?färggrant

Säga vad man vill
Men
Årsunda är i alla fall ett färgglatt gäng
speciellt målis ;)


Österfärnebo - Årsunda herrar div.4

En hel massa folk hade samlats på Solliden för att se derbyt mellan Österfärnebo och Årsunda.

Många va vi väl som hade den förra drabbningen i minnet – 5-0 och seger till Årsunda.
då en lätt resa, men idag skulle det visa sig vara betydligt mer motstridigt.

Bollarna tjongades iväg utan adress, de gick högt och fel och vissa fastnade på felfärgade fötter.

Årsunda var det bästa laget – mest av tiden, men Österfärnebo hade en demonmålvakt – vad kom han ifrån?

Till slut – precis i slutminutrarna – då publiken var både uppretade, förtvivlade, hoppfulla och i allra högsta grad med i spelet…kom målet! Nisse lyckas kroka fast bollen och få in den i mål.
dock hoppas jag att vissa ska lära sig offside-regeln innan man upprört ropar efter domaren.

Sådant är bara jobbigt att höra tycker jag! I övrigt var det trevligt att komma till Färnbos fina idrottsplats, trevligt folk, MYCKET folk och kalasfika :)


Årsunda IF - Brynäs IF/FK Damer

Dammatch på IP, oroväckande moln på himlen som  - såklart – visar sig från sin suraste sida.

Regn och tillika ett par rejäla åskknallar som gjorde att matchen avbröts en stund.

Detta avbrott va inte helt lyckat eftersom Årsundabrudarna hade ångan uppe rejält och spelade för kung och fosterland…

Men, de va inte sämre än att de kunde komma tillbaka med det spelet när domaren bestämde sig för att blåsa igång igen.

Årsunda tar ledningen med 1-0, men lyckas inte riktigt hålla emot i några svaga stunder kommer 1-1-målet. Men skam den som ger sig, 2-1 kommer och nu vill verkligen Årsundatjejerna hålla detta…och är på vippen att göra det också.

Men precis i slutsekunderna slappnar man av, missuppfattar varandra eller bara inte orkar hålla emot och det där fördömliga 2-2-målet slinker in bakom Emma.

Snöplig poängförlust men ett mycket bra spelande Årsundalag!


Inte många och inga bra bilder...
Men jag måste skylla på vädret - i alla fall gällande antalet :(


Hofors - Årsunda Herrar div. 6

Jag vet att det blir en SEEEEEN uppdatering - men bättre sent än aldrig ;)

Vi var ett gäng tappra Årsunda-fans som åkte till Hofors för att titta på en div.6-match.

Men ännu en gång lyckas man bli besviken.
Inte bara på själva resultatet utan bara sådär i stort…

Man lyckas inte sätta sina chanser, man spelar inte riktigt ihop, motståndet använder de –för dagen –gula spelarna som klätterställningar etc.

Charlie hade satt högerskon på vänster fot och vice versa och lyckades sparka både den ena och den andra bollen(varav en straff) rakt åt fanders.

Glädjande dock att det IBLAND hördes lite peppning från båset.

Resultatet blev 3-0 till Hofors, men vi tycker att ”lillinkan” ska bli tilldelad ett mål eftersom han verkligen kämpade för det lite extra mycket.

Årsundas andralag ligger för närvarande längst ner i tabellen, men det är inte många poäng som skiljer; 4 poäng till Stensätra som ligger 7:a och 6 poäng till SAIK2/SIF3 som ligger 6:a…

Men mycket glädjande är att Årsunda leder publikligan gällande div.6

Kom igen nu grabbar – ge järnet de sista fem matcherna!!!


Jag ÄLSKAR kommentarer

En av dem vill jag gärna dela med mig av
trots att man kan läsa den i bloggen ;)


Roaddust tackar för förtroendet att få musicera hos ÅIF även i år - fenomenalt kul!
Bra arrangemang, trevligt ställe & glatt & trevligt folk - vad mer kan man begära?
Det finns lite bilder (kommer förhoppningsvis fler) på http://www.facebook.com/pages/Roaddust/123305291078419 & lite bilder från fjolåret finns på vår hemsida.

Tack för allsången & Rock on!!

2011-08-08 @ 17:36:12
URL: http://roaddust.zoka.cc

Postat av: Gitarrmanglaren


Fotbollsdag / byalagscup

Dagen började något mulig – men varm. Till dagens stora begivenhet – byalagscupen – var 8 lag anmälda, men endast 7 lag kom till start. Då indelningen redan skett blev det 4 lag i grupp A och 3 lag i grupp B blev det en viss fördel för grupp B som då fick en match mindre i benen än lagen i grupp A.

Detta visade sig också så småningom i finalen – utan att för den skull ta udden ur det vinnande laget som verkligen hade gett järnet i gruppspelet.

Solen letade sig under dagen fram och det blev både varmt och kvavt – en massa vatten gick åt till de tappra i de kämpande lagen. Regnet föll runt omkring men på IP fick vi nöja oss med några få svalkande droppar.

Sörby södra och ”Karpas” var det som inledde årets cup och den matchen slutade 0-0.Match nummer två stod mellan Sörbyvägen och Berga och den slutade 1-0.Långängarna mot  Ballsta var nästa drabbning och här blev det 3-0.…vilket också blev resultatet i matchen Sörbyvägen mot sörby södra.I match nummer sex premiärspelade Bångs och motståndet stod Långängarna för och den slutade med uddamålsseger för Bångs med 3-2.
Berga möter i lunchtid ”Karpas” och resultatet skrivs till 1-1.Sörby södra mötte sedan Berga som även i denna match fick oavgjort 1-1.
Näst sista matchen i gruppspelet gick mellan Bångs och Ballsta och här blev det 2-1.I den sista matchen mötte ”Karpas” Sörbyvägen och här kom också det största målresultatet 0-5.Detta resulterade i att Sörbyvägen får möta Långängarna och Bångs mötte Berga i semifinal.
Bägge matcherna slutade 2-0 och de båda segrande lagen i grupperna stod som finallag.

Sörbyvägen - Bångs
Sörbyvägen – Bångs och det var Pelles gäng (Bångs) som drog det längsta strået detta år med resultatet 7-1

Därefter blev det sedvanlig sammandrabbning mellan ledarna och sponsorerna. Ledarlaget var kraftigt reducerat eftersom ett lag denna helg var på cup vilket drog både lagets ledare och andra lags ledare (i form av föräldrar) med sig. De bjöd ändå på motstånd för sponsorerna och matchen gick till straffar eftersom det stod 1-1 när domaren blåste av matchen. Där drog sponsorerna vinnarstrået och stod så småningom som vinnare 5-4.

Kvällen visade sig vara lika underbar som dagen. Så länge solen va uppe var det en varmt och fuktigt tropisk känsla, när solen gett upp blev det lite svalare, men då var nog de flesta varm i kläderna ändå.

Maten va mycket bra och sällskapet toppen. Blandat både gällande ålder, kön och roller men alla var där i fotbollens tecken.

C:a 65 st samlades och åt tillsammans och efter 21 ramlade det in en massa fest- och danssugna som deltog i firandet av…byalagscupvinnarna? Fötboll i stort? Eller kanske bara ville vara med denna sköna kväll och lyssna på/dansa till bra musik i form av Roaddust?
Oavsett vilket blev det en lyckad tillställning som varade fram till småtimmarna. Har hört att den som stängde och låste gick vid 02.45.Johan ville ha revanch på de insläppta målen i finalen under dagen...valde ett något lättare motstånd?
fast...Nej. Enligt Hugo förlorade Johan även denna match...Njutfull musik som man gärna diggar till....eller? ;)

Tack alla trevliga människor som gjorde denna dag och kväll till vad den blev – Riktigt lyckad!


När alla vännerna gått hem....festen är slut för länge sen...


Årsunda - Hofors Herrar div. 4

Ord är överflödiga och eftersom hela texten jag skrivit försvann orkar jag inte skriva om!!!

Värt att notera är i alla fall att ytterligare en gång var det någon som bevisade att ribban på målet åt Berga-hållet
ÄR bredare!
En klockren ribbträff som - om den skulle ha gått liiiite lägre - hade gett matchen en helt annan utgång (tror i alla fall jag)

Nu blev det anledningen till vändning för Hofors i stället som kan vinna matchen med 3-1.

Korten får tala istället...


Årsunda - Stensätra Herr div. 6

B-laget röjer på, match i lördags och match igår onsdag. Men hur många spelare som spelade bägge matcherna vet jag inte riktigt! I lördags var det ett riktigt hopplock eftersom många bangade…

Då blev det brakförlust mot Saik2/Sif3 med 9-0, inga avbytare och en skadad Kevin – ja Kevin Åresund va med och spelade! No more about that game.På onsdagskvällen hade man bytt danspartner och det hela var lite mer jämspelt. Det svingade både hit och dit i matchen då Årsunda först tog ledningen med 1-0 genom Johan Vikgren. Sedan släppte man in två mål innan man sedan genom samma målskytt kunde sätta 2-2 och sedan Henrik Pederson 3-2.

Efter lite turbulens där Stensätra fick in två snabba mål och tiden började rinna ut kunde en snabbfotad Johan Vikgren slutligen få in 4-4-målet bakom Stensätras målvakt.

En eloge till laget och kanske en liten extra höjning till Nisse som verkligen gjorde allt för att kunna näta. Tyvärr va både stolpar och ribba alldeles för bred idag, men kämpaglöden va de inget fel på…


Here we go again!

Så var det då äntligen dags.

Hösten är här och fotbollen är igång igen så otroligt roligt men med en massa blandade känslor såklart eftersom det går framåt med stormsteg mot en kommande vinter… Men inte ta ut det i förväg nu!

Matchen mot Hedesunda var en ren fröjd mestadels av tiden i alla fall. Man kom dit, såg uppställningen med ett oroligt pirr i magen – kan det här gå vägen?!?

Och som det gick!

Grabbarna såg ut att ha skitroligt på plan, visserligen blev de stundtals rejält manglade av frustrerande motspelare, men de flesta av Årsundaspelarna kom igenom vigt och spänstigt (undrar om de är lika viga och spänstiga idag?).

Mathias Enholm rinner emellan tre försvarare som ingenting – tror faktiskt att de satsade lite extra på att få honom ur spel, men jag kan ha fel (kan ju inte så mycket om fotboll, men jag har synen i relativt bra ordning). Hedesunda lyckas också vid några tillfällen få stabiliteten själv – Johan Andersson – på fall. Man kan väl kanske säga att det var tur att det inte blev några (allvarligare) skador i matchen.

Vartefter Årsundas mål kommer sjunker Hedesundas tolerans och spelet blir hårdare, men Årsundingarna kan de också. Flertalet kort delas ut varav ett rött (till Hedesunda). Mycket snack och gnäll kändes det som, men som sagt – som Årsundasupporter kunde man i alla fall gå från matchen med ett leende på läpparna!

Matchen vanns av Årsunda med 4-1
Johan Andersson, Mads Vik Tvedte, Mathias Enholm och Nils-Olov Ohlsson

Med förhoppning om att starten satt ribban för hur resten av hösten kommer att se ut…spelaren längst till vänster i bild har under kvällen gått under smeknamn som "fågelungen" och Flax", och bilden talar sitt eget språk ;)


Kvällen till ära fick Eken låna Arnes vackra keps - men den matchade ju i alla fall strumporna :)

En felinställd kamera och ett urtaget minneskort gjorde att kvällens fotoskörd blev sådär...
bättre lycka nästa gång...


RSS 2.0