Saik - ÅIF

Så va vi då igång igen och i och med det känns det som att sommaren är här!

2011 års premiär gick av stapeln på Jernvallen mot ett topptippat Saik. Men med facit i hand kan man fundera vilket av lagen som hade hemmaplan.
Hela läktaren skakade så fort något hände på plan med fördel Årsunda – vilket var ofta. För att inte tala om när målen kom.

Tyvärr blev det ett mål i baken efter en del ”fifflande” framför mål – ett enkelt mål, men faktum kvarstår, det blir 1-0. Efter ett gäng missade frilägen och andra ”nästanmål” kom så 1-1 genom Jonas Pettersson.

Årsunda fortsätter skapa lägen och målchanser och återigen fipplas det lite grann och så kommer
2-1-målet som för övrigt gjorde att mitt tippade resultat gick åt skogen (1-2). Men Årsunda slutar inte kriga för det och i ”sista minuten” kan Magnus Jansson fixa oavgjort 2-2.

En underbar stämning var det bland Årsundaklacken och jag ser med stor förväntan fram emot hemmamatchen mot Hedesunda på torsdag.

Vi ses där ;)Ja, jag vet inte hur, men av nån anledning så klarade sig #6 ganska bra från kameralinsen idag :)


Träningsmatch

En bild säger mer än 1000 ord :)
Nu är det nära start och då ska jag försöka "rapa" upp lite rapakalja omkring matcherna också :)
Väl mött på Årsunda IP och andra planer i sommar


Träningsmatch i Borlänge mot Brage Tipselit.

Det hade kunnat börja bättre, dimman låg tät så man såg inte handen framför sig på vägen till Borlänge. Och det blev intebättre av att det någonstans mellan Hofors och Falun började vräka ner regn som förvandlade vägen till en forsande bäck. Lägg därtill spår i vägen så kan man kanske tänka sig väglaget. Man satt och funderade på om man överhuvudtaget skulle se något av matchen – om den ens skulle kunna spelas…

 

Väl på plats lugnade det ner sig lite, men det var grått och det duggade fortfarande. Matchdräkterna kom sent eftersom det blivit en miss i planeringen med logistiken omkring detta. Men tio i ett kom i alla fall ett gäng (12 st) blå/gula ”herrar” ut på planen och värmde upp. Det var nog ungefär samtidigt som regnet bestämde sig för att ge upp.

 

Matchen var väl OK, lite bollinnehav men flest mål – alla mål dessutom. Eken i målet hade en riktigt bra dag J. Enholm klev av efter första halvlek, stel och med en sträckning? Falk visade oss ett kraftfullt mål och Jonas P fick visa upp målgesten ett par gånger.

 

Resultatet skrevs 3-0 till Årsunda vilket inte gillades alls i vissa delar av publiken, men va gör de? Vi trogna Årsunda-fans som va på plats gillade det vi såg, både räddningar, försvar, framspel och mål. Kul killar – vi hoppas på en liknande serie…


RSS 2.0