Fotbollsdag / byalagscup

Dagen började något mulig – men varm. Till dagens stora begivenhet – byalagscupen – var 8 lag anmälda, men endast 7 lag kom till start. Då indelningen redan skett blev det 4 lag i grupp A och 3 lag i grupp B blev det en viss fördel för grupp B som då fick en match mindre i benen än lagen i grupp A.

Detta visade sig också så småningom i finalen – utan att för den skull ta udden ur det vinnande laget som verkligen hade gett järnet i gruppspelet.

Solen letade sig under dagen fram och det blev både varmt och kvavt – en massa vatten gick åt till de tappra i de kämpande lagen. Regnet föll runt omkring men på IP fick vi nöja oss med några få svalkande droppar.

Sörby södra och ”Karpas” var det som inledde årets cup och den matchen slutade 0-0.Match nummer två stod mellan Sörbyvägen och Berga och den slutade 1-0.Långängarna mot  Ballsta var nästa drabbning och här blev det 3-0.…vilket också blev resultatet i matchen Sörbyvägen mot sörby södra.I match nummer sex premiärspelade Bångs och motståndet stod Långängarna för och den slutade med uddamålsseger för Bångs med 3-2.
Berga möter i lunchtid ”Karpas” och resultatet skrivs till 1-1.Sörby södra mötte sedan Berga som även i denna match fick oavgjort 1-1.
Näst sista matchen i gruppspelet gick mellan Bångs och Ballsta och här blev det 2-1.I den sista matchen mötte ”Karpas” Sörbyvägen och här kom också det största målresultatet 0-5.Detta resulterade i att Sörbyvägen får möta Långängarna och Bångs mötte Berga i semifinal.
Bägge matcherna slutade 2-0 och de båda segrande lagen i grupperna stod som finallag.

Sörbyvägen - Bångs
Sörbyvägen – Bångs och det var Pelles gäng (Bångs) som drog det längsta strået detta år med resultatet 7-1

Därefter blev det sedvanlig sammandrabbning mellan ledarna och sponsorerna. Ledarlaget var kraftigt reducerat eftersom ett lag denna helg var på cup vilket drog både lagets ledare och andra lags ledare (i form av föräldrar) med sig. De bjöd ändå på motstånd för sponsorerna och matchen gick till straffar eftersom det stod 1-1 när domaren blåste av matchen. Där drog sponsorerna vinnarstrået och stod så småningom som vinnare 5-4.

Kvällen visade sig vara lika underbar som dagen. Så länge solen va uppe var det en varmt och fuktigt tropisk känsla, när solen gett upp blev det lite svalare, men då var nog de flesta varm i kläderna ändå.

Maten va mycket bra och sällskapet toppen. Blandat både gällande ålder, kön och roller men alla var där i fotbollens tecken.

C:a 65 st samlades och åt tillsammans och efter 21 ramlade det in en massa fest- och danssugna som deltog i firandet av…byalagscupvinnarna? Fötboll i stort? Eller kanske bara ville vara med denna sköna kväll och lyssna på/dansa till bra musik i form av Roaddust?
Oavsett vilket blev det en lyckad tillställning som varade fram till småtimmarna. Har hört att den som stängde och låste gick vid 02.45.Johan ville ha revanch på de insläppta målen i finalen under dagen...valde ett något lättare motstånd?
fast...Nej. Enligt Hugo förlorade Johan även denna match...Njutfull musik som man gärna diggar till....eller? ;)

Tack alla trevliga människor som gjorde denna dag och kväll till vad den blev – Riktigt lyckad!


När alla vännerna gått hem....festen är slut för länge sen...


Kommentarer
Postat av: En som var där

Stort TACK Annica för härliga bilder o text. Man får liksom uppleva allt kul en gång till:-)

2011-08-07 @ 22:14:50
Postat av: Annica

Kul att någon vågar kommentera/skriva något.

Tack för det!

2011-08-08 @ 08:22:28
Postat av: Gitarrmanglaren

Roaddust tackar för förtroendet att få musicera hos ÅIF även i år - fenomenalt kul!

Bra arrangemang, trevligt ställe & glatt & trevligt folk - vad mer kan man begära?

Det finns lite bilder (kommer förhoppningsvis fler) på http://www.facebook.com/pages/Roaddust/123305291078419 & lite bilder från fjolåret finns på vår hemsida.Tack för allsången & Rock on!!

2011-08-08 @ 17:36:12
URL: http://roaddust.zoka.cc
Postat av: Annica

Man ska aldrig bryta ett vinnande koncept ;)

Jag lägger ut länken (hela kommentaren) så ALLA kan se den :)Kanske ses vi igen....om ett år??

2011-08-08 @ 21:49:42
Postat av: Gitarrmanglaren

Hej igen!

Om vi ses igen om ett år(?) - Roaddust kommer gärna om ÅIF vill ha oss igen, vi hade makalöst kul!Jag tänkte bara tala om att vi fått in lite nya bilder som finns upplagda i Facebook-albumet för den som är intresserad. Beroende på ljudkvalité kanske det kommer någon video också.Årsunda ROCKS!!

2011-08-19 @ 04:56:09
URL: http://roaddust.zoka.cc/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0