Årsunda - Österfärnebo Herrar div.4

Man kan säga att det ”kokade” på IP idag. Mycket folk, ganska varmt och mygg/knottfritt.

Alla höll inte med om att det varmt, men allt är ju relativt – beroende på vad man jämför med. Matchen var väl egentligen ingen sån där som värmde heller utan en……fotbollsmatch bara.

Men det som gjorde allt så bra var stämningen inför denna ”derby-match” mellan Årsunda och Österfärnebo. Mycket folk från båda byarna gjorde lite av publikrekord på IP c:a 210 st var det som kommit för att se sammandrabbningen denna fredagkväll.

"Ena" sätter 1-0, Mackan satte 2-0 , Jonas 3-0, Mads 4-0 och Mackan fick äran att sätta 5-0 på en straff innan slutsignalen ljuder.

Det var ett ständigt sorl i publiken och det gick ett sus igenom hela IP när bollarna svischade förbi utanför målburen

Dagen till ära hade vi finbesök på plats – den man som inte alls så länge sedan var den som såg till att flaggorna hissades när det vankades hemmamatch – Börje ”Hammarsbörje” Andersson…

Hoppas att vi får se dej här fler gånger i sommar.

Vi får väl se om det kommer någon kommentar (det finns någon som känner sig träffad antar jag)

 – men du bjöd på det :)som sagt - en riktig bjudning


Årsunda - Hofors B-laget

Säga vad man vill - Hockey i all ära och oavsett det var VM-semifinal, så är det ändå andra blågula spelare som har mitt hjärta. Och på onsdagskvällen var det äntligen dags för match efter att jag missat ett gäng på grund av min resa till Bratislava.

Det var B-laget som tar emot Hofors hemma på IP i Årsunda. Efter en lite trevande start kunde i alla fall Pelle Berggren nicka in 1-0 i den 18:e minuten . Spelarna halkade omkring på den halkiga planen och ibland föll de som käglor – till synes helt ”oprovocerat”.

Tydligt i matchen var ändå att vissa spelare bryr sig om hur det gick för motståndarna i en ”drabbning” då man hojtar …”gick det bra med foten?” det är man ju inte direkt bortskämda med, i alla fall har jag inte hört någon så tydligt uttrycka sin ”empati”. Eller var det bara ett spel för galleriet?

Efter 26 minuter kunde – för mig i alla fall – den mest okände spelaren i Årsunda , Johan Vikgren, sätta 2-0. Bara ett par minuter därefter fick Hofors in ett reduceringsmål efter att bollen studsat både hit och dit typ ribba-stolpe-in.

Matchen fortgår med en massa ”hit-och-dit-spel” och så plötsligt händer det…igen…Årsunda lyckas komma igenom Hoforsmålvaktens lååååånga fingrar, stora knytnävar och fötter som varit på rätt plats för att få bort alla årsundaskott på målet. 3-1 sätts av Mathias Enholm i den 79:onde minuten.

Trots ett rött kort (för Hofors) och en hel del bra skott på mål för årsundaspelarna och lika många bra räddningar för Hoforsmålvakten stod sig resultatet 3-1 när stutsignalen tjöt.

Coachen i Årsundabåset hördes i dag vilket jag ju har efterlyst – men som alltid – det kan bli bättre ;)

Jag avslutar detta inlägg med ett gäng citat och börjar med ett ”gammalt” från 2005 och som kläcktes av Hofors målgörare: ”Åh dra åt alla håll” vilken miss det blev när bollen studsade på benskyddet L

Från expertbåset på åhörarbänkarna kunde man höra muttranden som;

-          ”va ville han nu då? Ha straff?”

-          ”hur tänkte han nu då?”

-          ”Va! Vinkade han offside NU?”

-          ”…lite lurigt å med lite attityd…”

-          ”Nä målkamera på IP nu…”


Årsunda - Åbyggeby/Ockelbo Damer

Hemmapremiär för damerna som förra veckan ”hämtade” hem tre poäng från NorrHam då de vann med 3-1. Idag var det Åbyggeby/Ockelbo som stod för motståndet.

Årsundadamerna för spelet och det är fint samspel mellan tjejerna. Tyvärr är det dock motståndarna som lyckas få in det första målet, vilket inte alls kändes rättvist. Men skam den som ger sig och efter bara nån minut så var det kvitterat genom Carolin Olsson.

Innan domaren har blåst av matchen har också Sanna Andersson fått nicka in 2-1 vilket blev slutresultatet. Måste säga att jag är imponerad av hela laget  - som har så många nya att jag inte känner till alla namn, men det får jag väl lära mig. Mest intryck gjorde två ”duracell-kaniner”  vid namn Johanna Sandh och Kristine Persson.

Kul var det att se att laget hade en fylld avbytarbänk - hoppas det håller i sig!!!
Något som tyvärr inte känns så kul är att det var sådan märkbar skillnad på antalet åskådare på matchen. Det är tråkigt att så få kommer och tittar på våra duktiga damer! Visst, det va lite kyligare vindar idag, men det har varit kallare än så här på IP.

Kom igen nu Årsundabor, och visa stödet till brudarna också…Med detta inlägg kommer jag nu att göra ett litet uppehåll eftersom
jag ska ut och resa...
Det är några matchen jag missar, men jag hoppas att ni kommer att se dem!!!

13/5 19.00 Hofors – Årsunda Herr div. 4

15/5 11.00 Stensätra – Årsunda Herr div. 6

25/5 19.00 Valbo – Årsunda Herr div. 6

27/5 19.00 Skutskär – Årsunda Herr div.4

Dessa missar jag - men ni får gärna skicka bilder till mig och nån text så ska jag fixa ut det på bloggen ;)


Årsunda Saik 2/SIF 3 Herrar B-laget

Årsunda tar idag emot Saik2-SIF3 hemma på IP. Dagens match hade högre tempo än förra, men frågan är om det beror på spelarna, motståndet eller den betydligt lägre snittåldern.

Tyvärr tycker jag att det är alldeles för lite snack mellan spelarna i Årsunda – motståndarna hade mycket mer prat och ”pepp” i sitt lag.

Årsunda har några spelare som bokstavligen går fram som ångvältar på plan och vid flera tillfällen bjöds vi på show där det mer såg ut som dans eller brottning än fotboll. Det var stundtals mycket hårt spel, men också ibland en form av ”7-manna-fotboll” där bollen fungerar som en magnet och alla spelarna samlas i en klunga runt den.

Lika plötsligt som vi förnimmade denna ungdomstendens lika plötsligt förvandlades ”pojkarna” till ”män” och började prata och spela fint passningsspel för att sedan virra runt och glömma bort sig igen. Men det är ganska kul att se sådan fotboll också J

”Farsan” i laget mer eller mindre ”kramas” ner till liggande läge i straffområdet och ÅIF får en straff som sätts i nätet av ”Mackan”. Samma fötter satte en stund senare ett fint mål som tyvärr dömdes bort p.g.a. offside.

Man kan säga som så att lite tur är tur det också vilket gästerna bevisade då de lyckas få in 1-1 precis i slutminuterna. Denna match värmde betydligt mer än den senaste – men med facit i hand KAN det ha berott på att vädret va lite bättre.

Mer snack killar – både på plan och från coachen ;)Pojkar 00-01 Årsunda - Hofors

Ett gäng med mycket vilja, mycket kämparvilja och massor med glädje!
Det är roligt att spela fotboll, det är roligt att vinna, men huvudsaken är att man har just ROLIGT!

Alla kämpade och ville visa framfötterna i denna för säsongens första match.
Alla verkar veta exakt vad de ska vara, vad de ska göra och hur de ska fixa det.

Stridandet resulterade snart i att Isak kunde få in bollen i mål 1-0.
Efter ett litet tags spelande hit och dit kunde Alexander finta bort Hoforsförsvaret och peta in 2-0.

Sedan blev det lite missförstånd i försvaret och bollen blev nog lite "osynlig" för målis och Hofors sätter 2-1.
Men Årsunda slutar inte spela för det och efter lite tryck kan Alexander återigen näta och det står 3-1,
men efter en snabb "omstart" blir det 3-2 och strax därefter 3-3.

Trots att Årsundaspelarna inte gav upp så lyckades de inte få in bollen i målet igen, den gick över och bredvid - vilket i mångt och mycket berodde på att de blev lite stessade av "lika-läget".
Detta resulterade tyvärr i att Hofors fick in ett 3-4 mål också och efter det gick nog luften ur de blå-gula lite.

Men det som är så himla roligt med ungdomsmatcherna är att det är så mycket folk som kollar och som hejjar fram sina lag. Mycket glädje och skratt! Soligt och fint väder var det ju också vilket inte har gjort den här underbara fotbollsdagen sämre.


Flickor div. 2 Årsunda - Stensätra

Flickorna har startat sin uppladdning med en kickoff med övernattning på IP. En kväll fylld med lekar, taktik och fnitter kan jag tänka mig. Vad de än gjorde för att ladda så var det bra. Matchen blåstes igång 15.00 och Årsundabrudarna ligger på med stort tryck.

Det är massa prat i laget vilket leder till ett mycket bra samspel och ett fint passningsspel. Dock var det – dagen till ära – mycket fint väder och förmodligen ganska varmt och detta gjorde att tjejerna (i båda lagen) var mycket trötta i slutet av första. Det märktes inte minst på den tempoväxling som det blev och spelet blev lite ”fumligare”.

Efter lite vila, snack och en massa vatten kom Årsunda ut på plan igen med nya krafter och det belönades strax med ett mål. Maria B chippade in 1-0 till hemmalaget och publiken jublade – i alla fall lät det som att alla va glada att det blev mål.

Det blev vid ett tillfälle lite oroligt och stressigt framför vårt mål och det va nära 1-1 när Stensätra pressade på, men det blev inget mål och jag tror att vi alla i Årsundafärgerna var riktigt glada när matchen var slut och vi hade inkasserat en seger. Årsunda hade mycket spel, mycket boll, många målchanser och mest vilja – detta gav resultat!


Årsunda - Hedesunda

Hemmapremiären blev kanske inte riktigt vad vi hade tänkt oss.
Hedesunda besökte Årsunda IP och stämningen var relativt god.
Det var en "skaplig" skara fans som tagit sig till de sköna bänkarna på IP
och vi hade nog alla stora förväntningar på matchen.
Tyvärr kan jag tycka var publiken väldigt tyst?!?

Hedesunda som normalt spelar i blåvitt hade dagen till ära GULA tröjor och Årsunda kom ut i "vackra gula strumpor" hmmm det va mycke blå/gult på plan i ett virrvarr av "män".
Det var faktiskt ganska förvirrande och jobbigt att titta på.

Matchen startade bra med mycket kamp om boll och stor vilja.
Dock blev det lite mycket framför målet vid en hörna för Hedesunda och 0-1 var ett faktum
Årsunda tar sen tag i spelet och får en frispark med sig som förvaltas väl. Gårdagens "matchhjälte" - nummer 21 - Falk lyckas näta, 1-1.

Eken bjöd som vanligt på några av sina trix- bl.a. en blandning av Anja Pärssons "säl" och en kullerbytta. Dessa trix kan få hjärtat att hoppa upp i halsgropen på många i publiken, men det hör väl till kan jag tänka mig.

Årsunda har - och missar - målchans efter målchans, frilägen stressas bort, bollen går över, bredvid och även UNDER känns det som ibland.

Spelet är hårt - onödigt hårt ibland - t.o.m. en hörnflagga fick offras.
Men knappt fem minuter in i andra halvlek kan Mackan nicka in 2-1 på en hörna.
Efter det blev det lite "hit-och-dit"-spel och plötsligt HÄNDER det!

En "ickemålvakt" tar bollen med händerna inne i straffområdet
STRAFF och 2-2

Efter straffen blev de blå (Årsunda) väldigt osynliga och man fick känslan att det  va en massa "tappade sugar" som sprang omkring på planen. Man tjongade iväg bollarna utan att ha adresser på dem och spelet blev svårt och inget vidare bra.
Att Hedesunda stack hål på matchen totalt då 2-3-målet sattes kom inte som någon överraskning - tyvärr...

MEN
Det är många matcher kvar där ni kan hitta det fina spel som ni hade i matchen mot Saik.
Jag kommer i alla fall att fortsätta följa er.


Hille - Årsunda B-laget

Premiär för B-laget på Hille IP. Årsunda  ställde upp med lite av ett legendariskt lag med namn som Peter Hagström, Pelle Berggren och Fredrik Pedersen!!! I övrigt var det många ”nygamla” spelare då förra årets korplag  ”Team Kundvagn” tagit steget (tillbaka) till ÅIF. De flesta har spelat i Årsundalag tidigare. Sedan var det ju också trofasta spelare såsom Niklas, Fredrik, ”Peder”, Edvardsson och Johan och inte minst Falk.

Den sistnämnde räddade resultatet till de blygsamma siffror som det nu blev, bl.a. efter en räddad straff. 1-0 till Hille blev det till slut, men de hade betydligt fler chanser. Årsunda hade en riktigt fin chans de också men det ville sig inte riktigt – då heller. Det kändes som om spelarna hade lite svårt att hitta varandra och stundtals verkade de rädda för bollen – de sprang ifrån den istället för att vilja ha den!!

Lite roliga citat från plan kan jag i alla fall bjussa på:

”Du blåser å blåser men ingen vet vad du blåser åt” Domaren var väldigt dålig på att visa eller berätta varför han blåste – att han dessutom var väldigt ”sen” i sina blåsningar gjorde det inte lättare.

”20 år och får kramp redan…” Vår egen Pelle kunde inte hålla sig när en Hillespelare fick kramp.

”Håll ner armarna nu”, ””upp gubbar – JOBBA”, ”hitta er gubbe å håll i” Ja mycke snack på plan – ibland. Däremot tyckte jag att det var lite tyst från coachen :)


RSS 2.0