Årsunda - Saik Herrar div. 4

Äntligen kan vi säga att det var fotbollsfest på Årsunda IP igen.

Lagom varmt (undrar om spelarna håller med?), spännande match och mycket publik.

Det saknades inte ”missade målchanser” i den här matchen heller, men för en gångs skull var det ändå Årsunda som fick bollen rätt flest gånger. Bra krigande och många vunna bollar…och vinst med 4-3

Publiken var med i matchen helt och fullt, sus vid missar och felriktade bollar, applåder när spelet fungerar sådär magiskt bra och höga jubel och busvisslingar vid målen.

Det var ett gäng mycket fina mål vi fick se – Tack för det Mads, Niklas, Nisse och Charlie. Och  tack alla ni andra som spelade fram, försvarade och räddade, ni var väl värd en vinst nu och ni är väl värd en skön vila nu. Ladda batterierna och kom tillbaka den 2/8 med samma driv, vilja och kämpaglädje som idag (och i tisdags).


Årsunda Hille Herrar div. 6

En tyst match som blev mer avslagen för varje mål som kom...
och målen va rätt många.

2-7 blev det till slut

Härligt att se och som i alla fall måste lyftas är

1. att man försökte kriga in i det sista
2. Oskar Rosvold, Lars Olsson och Mattias "Jaffa" Jonsson

Det var också ganska mycket folk på plats denna varma junikväll vilket som vanligt är roligt.
Årsunda Kungsgården Herrar div.4

Om man frågar mig om matchen igår skulle jag svara att det INTE var ett rättvist resultat. Men det spelar å andra sidan ingen roll eftersom det är ett faktum att Årsunda förlorade matchen mot Kungsgården. Jag skulle nog också – i alla fall om jag fick fundera lite – säga att kan man inte göra mål på sina chanser så kan man inte vinna matcher heller…

Kungsgården hade dessutom en mycket bra målvakt som gjorde flera mycket fina räddningar. Bägge lagen hade avstängningar p.g.a. lite för stor samling av kort, men det krigades ändå på plan och även i denna match delades det ut nå´t kort. Lite sura miner och hängande huvuden gjorde inte matchen bättre, men den hade en rejäl dos ljusglimtar också.

I och med denna match är halva säsongen avklarad och det vänder. Detta betyder också att det går mot höst – trots att jag vill påstå att sommaren inte ens har börjat riktigt. Oj vad negativt det där lät, jag som sa att jag skriver positivt…men det är i alla fall så att det har vänt.

I övrigt är det alltid trevligt med mycket publik på IP, kvällens siffra var c:a 120 st. Kafeterian bjöd upp och serverade hamburgare och jordgubbsbakelser utöver det vanliga utbudet.
Onsdag = div.6-match och torsdag = div.4-match… lördag hela veckan! Vi ses på IPÅrsunda - Strömsbro 3 Damer

Oavsett vad det var som damerna hade fått i sig de första och sista minuterarna så fortsätt med det! Efter fem minuter spelade stod det 3-0 Och under de sista fem gjorde de två mål till, Årsunda som på måndagkvällen tog emot Strömsbros tredjelag. Men det räcker inte med det utan däremellan hittade bollen i mål ytterligare ett par gånger och när slutsignalen gick kunde vi skriva resultatet 7-0 till Årsunda.

Fyra målskyttar, Sofia Skoglund, Elin Skoog, Kristine Persson och Johanna Sandh.

Stort grattis tjejer!


Flickor div 2 Årsunda - Huge

Tjejerna spelade en riktig kalasmatch under söndagseftermiddagen – trots midsommarfirande helgen lång. Som vanligt hade vi ett par ”duracell-kaniner” på plan. Till och med motståndarfansen undrade hur i hela världen Maria kunde få med sig bollen .

Ett smakfullt mål sattes av Angelica och efter det krigades det om möjligt ännu mer. Det var ganska varmt dagen till ära och båda lagen blev trötta i slutet av matchen. Det var också mycket folk på IP för att heja fram lagen och det räckte till ett varsitt poäng, resultatet blev 1-1.Årsunda - Stensätra Herrar div. 4

Matchen på IP fredagen den 17 juni var en sådan där match som man va på väg att lämna eftersom INGENTING gick som det va tänkt. Trots att Årsunda gjorde första målet och va ganska ”på” trodde man inte att det skulle bli bättre än en förlust när det stod 1-2 med mindre än en halv period kvar.

Men plötsligt händer det och det började ”mullra” i Årsundaklacken igen…

Charlie skickar fram en långboll till Enholm som enkelt förvärvar detta på ett föredömligt sätt och det är i alla fall 2-2. Sedan känns det lättare och det verkar som om alla hittade viljan och drivet igen och trean sattes av Mange och sedan kunde Nisse avsluta som han började – Med ett mål.

Fotbollsfest på IP i flera bemärkelser, mycket folk, feststämning i fikeriet som dagen till ära även hade hamburgare men inte minst på planen där de blågula kunde vända och visa att men nu faktiskt har både viljan och orken att kriga sig tillbaka.

Kul att se en massa glada miner och nöjda spelare och det är ni värda!

Tyvärr var vädret inget optimalt fotbollsväder - och man frös nästan fingrarna av sig när man skulle fota. Korten blev suddiga, tråkiga och lite samsamma...men jag lägger upp nägra i alla fall...Det blev inte så många, av flera anledningar. Bla. vädret men också för att det verkar vara så att det händer mest omkring en viss spelare på plan.
Beror det på dennes spelstil, spelskicklighet eller bara på att kameran hittar honom i vimlet?


Årsunda . Strömsbro, Herrar div. 6

En ganska märklig match spelades på IP ikväll, när Strömsbro kom till Årsunda för att spela B-lagsmatch. Det gapades från målis vid flera tillfällen och till slut visades också det röda kortet! Det va för övrigt många kort.

Många spelade bra och visade vilja, men jag måste säga att en viss Falk visade lite av ”duracellegenskaper”. Till och med PB hade svårt att hålla sig för skratt när han berömde sin medspelare.

I övrigt var det lite mer prat i denna matchen. Kanske berodde det på ett bra coacharbete från båset? Vad vet jag…och på tal om det så undrar jag om coachen ställde upp för att få vara med på bild? Ja en del gör ju vad som helst ;) Nej skämt åsido, men jag tror att det är bra med någon som leder laget från sidan som ser det med andra ögon och som hörs. Inget ont om Emil som gör sin sak i målet, men han är liiiite väl tyst – men han jobbar på det vet jag, för det har han sagt ;)

Resultatet blev i alla fall 1-1 till er vetskap – alla ni som inte kom och tittade…


Årsunda - Strömsbro, Damer

Årsundas damer tog denna regniga och kalla tisdag emot Strömsbrodamerna (2). Det visade sig vara ett tufft motstånd i flera bemärkelser. Stora tjejer som tuffade på rejält och fick mer styrka för varje mål som kom – och det blev en del… (1-7)

Stor eloge till er brudar i blå-gult att ni fortsatte att kriga! Ni ger inte upp och hänger med huvudena vilket gör er otroligt starka - och det är roligt att se er spela för det syns att ni ändå har roligt på plan. Och det är väl ändå det som är det allra viktigaste, för har man roligt gör man bra och gör man bra blir det fotbollsfest!


SIF 2 - Årsunda Herrar div 4

Matchen idag va en blöt, kall och …. Alldeles vanlig div. 4 match. Missuppfattningar, oadresserade bollar och en massa röd-vita som va i vägen ;)

Det va rätt mycket folk med tanke på vädret. Det va väl inte jättefart på publiken i form av peppning, men det va ganska tyst på plan också – i alla fall på de blågula. Det finns ett par som rätt va de är snackar igång men jag tror faktiskt att det skulle bli ännu bättre spel om flera pratade och visade vad de tänker och hur de vill ha det.

Men men, jag vet att jag är partisk, men jag tycker att Årsunda va det bättre laget idag (men det tycker jag alltid) och att det faktiskt va orättvist att det blev förlust mot SIF 2 (3-2).


Stensätra - Årsunda Flickor div 2

Flickorna åkte till Skogsvallen för att möta Stensätra i den andra drabbningen för säsongen den sista matchen före uppehållet. Tufft spel, målchanser och många spelare med vilket är roligt att se.

Lisa hade som vanligt mycket spring i bena och Elsa tuffade till sig och stod pall för det mesta. Fanny ångade på och Linnéa A tjongade på trots den ”gamla” skadan. Alla tuffade på som de brukade och det fanns mycket glädje i matchen (i alla fall kändes det så ur min synvinkel).

Domaren gjorde nog vad han kunde, men jag tycker det är lite taskigt att behöva döma ensam – både för spelarna och för den som dömer.

Angelica bjöd på en kalaspassning som Lisa förvaltade väl och satte matchens enda mål. Linnea S glömde för en stund att det va fotboll som spelades och tog ner bollen med handen, vilket coachen kommenterade (så där i efterhand) med att det va snyggt gjort och fair play. Vad ahn menade får ni fråga honom...

Yanat spelade lite på slutet men visade – precis som i förra matchen – att hon är en hejjare, Clara höll på springa ner motståndarnas målvakt, men de flinade bägge två så det va nog ingen fara. Maria kämpade på trots förkylning i kroppen, Maria i målet gjorde – som vanligt – inga misstag och räddade en del fina skott på mål och systrarna Andersson (Emilia och Ella) visade vart skåpet ska stå när de ”styrde om” flera bollar då motståndarna försökte sig på ett anfall.

Sofia pressade på och visade vad hon ville och Emma B gav inte upp och visade dessutom vem som hade bästa konditionen. Dessutom hade vi dagen till ära Emma I med i laget och trots att några i publiken va lite orolig att hon skulle glömma bort att hon va utespelare så visade hon att hon minsann kan spela annat än målvakt.


studentveckans herrmatcher

Denna skolavslutningsonsdag tog jag ”syster Lotta” med mig och åkte till Järbo för att se Årsundas B-lag möta Järbos B-lag. Tyvärr blev det samma resultat som när representantlagen spelade, d.v.s. förlust för Årsunda. Trots ett evigt krigande så lyckades man inte riktigt avsluta på ”rätt” sätt och hade Mackans alla försök gått i hade det nog varit tvåsiffrigt resultat till fördel Årsunda.

Den trogna lilla skara årsundasupportrar som va på plats fick se en ganska tråkig match med många knepiga dommarbeslut , visserligen åt båda håll men det är tråkigt i alla fall. Dessutom är man väl (såklart) lite ”färgad” och tycker att det är mycket orättvisa domar MOT ”sitt” lag, men det är surt att man kan ”skrika” sig till ett domslut tycker jag…

Två straffar mot Årsunda varav Emil räddade en – Emil som för övrigt gjorde ett par mycket fina räddningar, men som också missade en boll som så snöpligt gick in i mål… 3-2 till Järbo


Dagens match – på självaste studentdagen, hur man nu kan vara så korkad att lägga en match på en sådan dag?!? – kunde jag inte själv vara med och se eftersom vi hade besök hemma spelades på Årsunda IP mot Valbo. Ryktet säger att det va en sådan där match som domaren avgör, blåser åt ett håll kan man säga med andra ord. Det är tråkigt när det är så, men eftersom det är domare som dömer så kan man inget göra. Man får bara fortsätta spela. Resultatet här blev i alla fall 1-1 och fotona från denna match har jag fått låna ;)Nyförvärv? eller var det lite dåligt med folk inför dagens match???


long time no see...men nu BACK ON TRACK

Tidsbrist, dålig eller ingen uppkoppling till nätet och dessutom brist på fantasi för att få till text utifrån matcherna har det blivit rent ut sagt skitdåligt med uppdateringen här. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för det!

 

Idag drabbade Järbo och Årsunda samman på Årsunda IP.

150 pers hade masat sig till IP denna tokunderbara balfredag, riktigt trevligt att se så mycket folk på IP. Tråkigt nog var det inte Årsundas dag idag – en tidig utvisning som tycktes MYCKET tveksam – men jag kan ju vara partisk – utan en förlust inkasserades. Man orkade inte stå emot med en man kort och resultatet blev 1-2, trots att Årsunda spelade ett närmast magiskt fint spel och hade en tokladdad ”Ena” som sprang som en furie på plan.

 

Kunde inte låta bli denna bjudning ;)

B-laget spelade på onsdagen match hemma mot Hedesunda. Det va en ganska ointressant match, ingen gjorde nånting kändes det som. Men det får stå för båda lagen, det var en totalt händelsefattig match och den slutade också 0-0. Ett plus var i alla fall att man – fläckvis – hörde lite rop från båset. Ett annat var att ett par "nygamla" fanns med i uppställningen - Linkan junior och Fredde.

 

Flickorna hade på mors dag hemmamatch mot ett överraskande NorrHam. Ett riktigt blåshål var det på IP denna dag och tjejerna fick slita ont. Dessutom var det flera borta och som om inte det va nog så skadades Linnea A tidigt i matchen så det blev lite jobbigt för tjejerna som knappt kunde vila alls. Däremot var förlusten mycket orättvis – resultatet 1-2.Damerna spelade mot Huge den 23/5 och denna match var en tyst match. Spelarna var tysta – inget snack på plan, Ledarna var tysta – bägge båsen var tyst, inga hörbara rop i alla fall. Dessutom var publiken tyst! Men hur det nu än är, och trots ett i alla fall stundtals bra spel från Årsundabrudarna så blev det en brakförlust. Men tjejerna kunde i alla fall ladda om och åka till Hofors och hålla fanan högt och där ta tre poäng. Däremot var jag inte på den matchen tyvärr.


RSS 2.0